Educatie & DnD

Met een flinke dosis ervaring met betrekking tot cultuureducatie zet ik Dungeons & Dragons 5e (en het Avonturen Handboek) ook in bij het onderwijs en maatschappelijke organisaties zoals het welzijnswerk. Met de juiste insteek en vaardigheden van de spelleider, kan Dungeons & Dragons een middel zijn om te werken aan allerlei competenties. Dit kunnen soft skills zijn zoals samenwerken en communiceren maar kan ook uitgebreid worden naar allerlei hard skills waarbij ook verschillende schrijf- en maakopdrachten een rol kunnen spelen.

Met dank aan opgedane ervaringen, hier een greep uit onze projecten:

  • Workshop “Social Media-avonturen”. Een losse workshop over het verschil van hoe wij anderen zien op social media en wat dat kan doen met jouw zelfbeeld.
  • Cursus “Een eigen verhaal schrijven”. Het combineren van spel aan schrijfopdrachten om te komen tot een eigen verhaal; met mogelijkheden tot drukken tot boek/magazine of digitale uitgave.
  • Cursus “Audioverhalen”. Hier wordt gewerkt aan een eigen verhaal voordat we deze gaan opnemen. Enkel opnemen of juist het toevoegen van geluidseffecten zijn ook mogelijk.

Deze staan vanzelfsprekend los van een (klassikale) introductiesessie aan het spel waar tieners ook zelf mee aan de slag kunnen in de toekomst. Zo kunnen de Dungeons & Dragons spelsessies daarna ook zelfstandig worden gebruikt om bijvoorbeeld de Engelse taal te oefenen met de normale D&D producten, zoals de Starter Set.

Met o.a. deze ervaringen is er van alles mogelijk, dus schroom niet om contact te leggen bij een idee of suggestie van jullie kant.

Voor het basisonderwijs, verwijs ik jullie graag naar het Avonturen Handboek of onze informatie pagina voor bibliotheken en scholen.

Bekijk het Avonturen Handboek

Nieuwsgierig? Stuur een bericht aan rick@vechelfantasy.com en maak kennis met ons!