Avonturen Handboek (AHB)

LET OP!
Inmiddels is de opvolger van het Avonturen Handboek uitgekomen.
Na wederom een succesvolle campagne op Voordekunst is deze beschikbaar vanaf oktober 2023 op verschillende verkooppunten.
BEKIJK DE CAMPAGNE OP: https://www.voordekunst.nl/projecten/15476-de-verhalenvlam
Of klik hier om naar de up to date pagina te gaan: https://vechelfantasy.com/verhalenvlam

!

Een avontuurlijk bordspel voor het hele gezin (6+ jr.), met ook mogelijkheden voor in de klas of in de zorg. Het Avonturen Handboek (2021) is een initiatief van Vechel Fantasy wat sinds oktober 2018 in ontwikkeling was bij allerlei bibliotheken, scholen en een zorgorganisatie. Het was oorspronkelijk een DnD for Kids maar inmiddels zo veel meer.
Met de interesse uit heel Nederland en Vlaanderen met dank aan o.a. Nu.nl, NPO Radio 1, 3FM, Roermond Nieuws en L1, werd het tijd om dit spel voor iedereen beschikbaar te maken. 

Het spel is ideaal om lekker thuis te spelen – zeker nu we toch meer en meer thuis zijn. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen in de rol kruipen van hun personage en het is al meer dan eens ook gelukt om kinderen vanaf 9 jaar de leiding over een sessie te geven als spelleider. Daarnaast zijn er ook allerlei maakopdrachten te vinden om zelf aan de slag te gaan met papieren miniaturen, terrein onderdelen en dobbelsteentorens!

Verhalenvlam

Het Avonturen Handboek was een hardcover boek met bijna 100 pagina’s aan spelplezier. In 2022 is de opvolger, de Verhalenvlam, gepubliceerd. Het is nu een bordspellendoos met drie boeken (een Regelboek, een Knutselboek én een Avontuur), een rijkelijk digitaal pakket en genoeg met plek voor allerlei creaties.

Bekijk product

Het Avonturen Handboek is nu de officiële basis geworden van de Adventure Clubs en het Verhalen Gilde. Zij het na een training of uitgevoerd door de spelleiders van Vechel Fantasy, is het een middel voor in het onderwijs, bij buitenschoolse activiteiten, bibliotheken, zorg en welzijn.

Een extra woord van dank gaat uit naar de volgende partijen die hebben meegewerkt aan het Avonturen Handboek: