Minstreel Vechel

DnDutch legt je precies uit wat Dungeons & Dragons is en hoe je de 5e editie speelt. De Verhalenvlam is er om jong te starten met heldendaden en de liefde voor verhalen. Met Minstreel Vechel ga ik, Rick, aan de slag als verhalenverteller. Als verhalenverteller zorg ik voor de wereld waarin jullie als speler kunnen strijden, lachen, obstakels oplossen en veel meer! Met meer dan een decennium ervaring met tientallen spelers, sta ik jullie graag bij. Zowel met avonturen en andere documenten om zelf mee aan de slag te gaan of in de rol van als Dungeon Master.

In de webwinkel kun je een aantal van deze creaties vinden, zoals de half-ork subraces en de (Nederlandstalige én Engelstalige) one-shot “Weggelopen van de Toverschool”. Daarnaast schrijf ik (met plezier) in opdracht. Zo heb ik een bijdrage mogen leveren aan de 3d sculptor MiniMonsterMayhem (USA) die statistieken en avonturen zocht voor zijn creaties (DnD 5e) en ben ik meermaals betrokken geweest bij projecten om cultureel erfgoed om te toveren tot een speelbaar avontuur, zoals bij de Slag om Stevensweert (Tachtigjarige oorlog) en de Nationaal Onderwijsmuseum voor de watersnoodramp. Of natuurlijk toffe projecten zoals Magic O Metal, waar ik jullie mag introduceren aan allerlei plekken in hun wereld, de Metal Dimension. Dus… een tof verhaal of een andere creatie die een speelbare vorm verdient? Twijfel niet langer en laten we wat afspreken!

Geen zin in al deze voorbereidingen en aan de slag? Dan kan ik ook jullie als spelers een avontuur bieden met voldoende plek voor heldendaden. Zowel voor beginnende spelers als introductie of een one-shot om bijvoorbeeld jullie eigen Dungeon Master even te ontlasten. Met de introductiesessies en een aantal campagnes (op maat) ben ik ook de ‘huis-DM’ voor Het Hobbelpaardje in Roermond. Daarnaast ben ik ook te vinden op StartPlaying.games voor online games (incl. reviews).
Hoe ik als Dungeon Master ben? Een verhalenliefhebber die dolgraag de rol van cameraman op zich neemt en spelers ruim baan geeft om de held of heldin van het avontuur te worden. Bekend met de vele regels, niet vies van uitbreidingen en al helemaal niet van een goed geplaatste rule of cool. Bewijs hiervan kun je trouwens vinden op het YouTube kanaal waar meer dan 150 video’s te zien zijn met Minstreel Vechel als Dungeon Master (campaigns én losse sessies).

En wie zit er nu achter Vechel Fantasy?
Aangenaam, mijn naam Rick Vechel. Al jaren actief in de welzijnswereld en cultuur(educatie)sector met als opleiding Social Work (afgestudeerd 2014). Met Vechel Fantasy ben ik sinds 2018 actief als (educatief) Spelleider en schrijver voor de Verhalenvlam (opvolger Avonturen Handboek) en Dungeons & Dragons 5e. Ik speel sinds 2002 (toen 13 jaar oud) – al heb ik een pauze ingelast tussen 2010 en 2014 vanwege mijn studie en andere uit de hand gelopen hobby: muziek (basgitaar in vaak luide muziekgenres) – zij het mét verhalen. Zoals power metal, waar menig albumcover inspiratie geeft voor een D&D campagne.