De Verhalenvlam voor bibliotheken en scholen

Rollenspellen zijn in veel gevallen meer dan enkel tijdverdrijf en/of een toffe hobby. Verschillende spellen werken, bewust of onbewust, aan eigenschappen die op meer facetten van het leven interessant of belangrijk zijn. Vechel Fantasy heeft verschillende scenario’s gemaakt voor het bordspel Verhalenvlam. Dit is een tabletop roleplaying game (TTRPG); een bordspel waarin creativiteit en input van ieder een rol kan krijgen en waarop de spelwereld actief in kan spelen. Dit opent de deuren tot allerlei activiteiten; zij het ter leesbevordering samen met uitgevers zoals Billy Bones, Kluitman Uitgeverij en Clavis Books, creatief schrijven, film, talloze soft skills, etc.
Voor onze spelgroepen, kijk ook gerust op de pagina Verhaal Verkenners. Daarmee duik je volledig in leesbevordering met bijvoorbeeld wekelijkse sessies!

Met de ontwikkeling en ervaring sinds 2018, zijn er al allerlei projecten uitgevoerd met wisselende doelstellingen en plannen van aanpak. Een voorbeeld zijn de Domijnverkenners; waar tientallen jongeren aan een project binnen de bibliotheken van Cultuurbedrijf De Domijnen deelnemen gericht op bevordering van lezen en creatief schrijven tussen 8 en 12 jaar. Voorbeelden uit het primair onderwijs zijn de inzet op de Vrije School Heerlen en de R.K. Basisschool de Blokkenberg (Kerkrade) waar het spel gebruikt is ter ondersteuning van een thema en/of de sociale interactie in de klas. Hele lesprogramma’s, zoals onze bijdrage in Wereldtijd van Kindcentrum Sittard op het gebied van Nederlands én Engels, zijn ook mogelijk. Dan duiken wij 4 tot 12 weken met jullie samen in een thema naar keuze de klas in. Of jullie kiezen voor het project in samenwerking met Magic o Metal, waar we ook muziek en film prominent op de voorgrond plaatsen.
De klassikale vorm van het Avonturen Handboek werd ook als basis gebruikt voor de museumtentoonstelling “Boom, Roos, Vis” in het Onderwijsmuseum in Dordrecht. 

Voor het middelbaar onderwijs gebruiken wij meer dan graag de TTRPG’s als ‘CKV’-middel. Door het vervlechten van verschillende culturele disciplines ontstaan er toffe kansen waar ook een grote plek is voor het eigenaarschap van de deelnemers. Denk hierbij aan het schrijven van verhalen, het creëren van eigen speelbare plattegronden of het werken aan podcasts en muzikale opnames. Los van natuurlijk workshops en workshopreeksen die bepaalde thema’s aansnijden, zoals social media, samenwerken, etc.

Dit naast onze andere programma’s en workshops zoals jullie ook hier kunnen vinden: Educatie & DnD.
Nieuwsgierig? Stuur een bericht aan rick@vechelfantasy.com en maak kennis met ons!