Verhalenvlam

Een avontuurlijk bordspel voor het hele gezin (6+ jr.), met ook mogelijkheden voor in de klas of in de zorg. Dit is de opvolger van het Avonturen Handboek uit 2021; ooit een ‘D&D for kids’ maar inmiddels heel veel meer. Het Avonturen Handboek genoot al van interesse uit heel Nederland en Vlaanderen met dank aan o.a. Nu.nl, NPO Radio 1, 3FM, Roermond Nieuws en L1 en met een tweetal succesvolle crowdfunding-campagnes is het nu voor iedereen beschikbaar.

Het spel is ideaal om lekker thuis te spelen. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen in de rol kruipen van hun personage en het is al meer dan eens ook gelukt om kinderen vanaf 9 jaar de leiding over een sessie te geven als spelleider. Daarnaast zijn er ook allerlei maakopdrachten te vinden om zelf aan de slag te gaan met papieren miniaturen, terrein onderdelen en dobbelsteentorens! Alles om de volgende generatie geeks een goede start te geven (en onze toekomstige spelleiders veilig te stellen).  

Verhalenvlam

Het Avonturen Handboek was een hardcover boek met bijna 100 pagina’s aan spelplezier. In 2022 is de opvolger, de Verhalenvlam, gepubliceerd. Het is nu een bordspellendoos met drie boeken (een Regelboek, een Knutselboek én een Avontuur), een rijkelijk digitaal pakket en genoeg met plek voor allerlei creaties.

Bekijk product

De Verhalenvlam is nu de officiële basis geworden van alle TTRPG’s voor kinderen en het Verhalen Gilde bij Vechel Fantasy. Zij het na een training of uitgevoerd door de spelleiders van Vechel Fantasy, is het een middel voor in het onderwijs, bij buitenschoolse activiteiten, bibliotheken, zorg en welzijn.

Een extra woord van dank gaat uit naar de volgende partijen die hebben meegewerkt aan de Verhalenvlam: