Voor zorg & welzijn

De Verhalenvlam kan ook gebruikt worden in de zorg en welzijn als een middel om te werken aan (onbewuste) doelen.

Een succesvolle pilot in 2019 bij Njoy4Kidz (kleinschalige zorgorganisatie met o.a. dagopvang) heeft tot toffe resultaten geleid bij jongeren met autisme of een andere psychiatrische problematiek, waaronder ADHD, ASS, hechtings- en gedragsproblematiek. Binnen een welzijnsorganisatie is het succesvol toegepast om de onderlinge relatie van jongeren en communicatieve vaardigheden bij te schaven. En het mooiste compliment is dat er nu verschillende vaste groepen zijn die dankbaar gebruik maken van deze activiteiten.

Ook voor community building in bijvoorbeeld het jongerenwerk werken tabletop roleplaying games (TTRPG) met de juiste aanpak. Zo wordt het in Echt-Susteren ingezet om jongeren met elkaar te verbinden. In de gemeente Venlo is het een groot succes gebleken voor de bibliotheek om een groep te binden aan de de Bibliotheek Venlo waar inmiddels meerdere groepen actief zijn en ook elkaar gevonden hebben in andere passies.

Elke inzet is maatwerk en bij interesse, helpen wij u meer dan graag om een passend project op te zetten. Ook voor verdere vragen over de eerdere projecten, kunt u gerust vrijblijvend contact opnemen.

BELANGRIJK: De inzet van de Verhalenvlam of Dungeons & Dragons met een of meerdere spelleiders van Vechel Fantasy is altijd in tandem met de hulpverlening.