Bestaande Verhaal Verkenners

Domijnverkenners, Cultuurbedrijf De Domijnen (2018-heden)

In de bibliotheken en leeswinkels van Beek, Born, Echt en Stein is er wekelijks (gelijk aan de schoolweken van het primair onderwijs) een Adventure Clubs. De deelnemers (8 tot en met 10 jaar of 10 tot en met 12 jaar) zijn de “Domijnverkenners” en duiken allerlei avonturen in. De 8 tot 10 jarigen gaan aan de slag met het leesbevorderingsproject door allerlei verhalen in te duiken met speciale opdrachten. De 10 tot 12 jarigen gaan aan de slag met creatief schrijven. Ze gaan meer nadruk leggen op verhaalstructuren, de belevenissen van hun held of heldin en gaan ook mee werken aan het verhaal waar we in duiken.

Meer informatie kunt u hier vinden:

Bekijk Domijnverkenners

“Tijd voor Avontuur” Wereldtijd, Kindcentrum Sittard (Kindante) (2021-2023)

In de Wereldtijd mogen kinderen hun interesse of talent ontdekken en inzetten bij de diverse activiteiten die worden aangeboden, zoals het programma Tijd voor Avontuur van Vechel Fantasy. Er wordt volop ingezet tot groeien, kansen ontwikkelen, kansen krijgen en ideeën opdoen voor later – in ons geval door middel van verhalen, avontuur en taal.  We gebruiken bordspellen om samen verhalen te beleven. Bij veel van deze spellen horen ook creatieve opdrachten, zoals het maken van personages, werelden door bijvoorbeeld allerlei schrijf- en tekenopdrachten. 

Adventure Clubs, Bibliocenter Weert (2021)

De zomer van 2021 was gevuld met een demodag in de bibliotheek van Weert én kennismakingssessies tijdens het festival Cultureel Lint. Onze speciaal ingerichte caravan, De Minstreel, verwelkomde nieuwe avonturiers!

Adventure Clubs, Bibliotheek Eindhoven (2020-2021)

Maandelijkse losse Scenario’s, one-shots, elk met een specifiek thema om te proeven aan verschillende verhalen. Dit is voor 8 tot 11 jarigen. 

Adventure Clubs, Bibliotheek Kerkrade e.o. (2019)

In 2019 heeft er binnen het thema “Fantasie” een Avontuur plaatsgevonden voor een achttal spelers op woensdagmiddag in de HuB/Bibliotheek Kerkrade.

Dit is slechts een greep uit de voorbeelden voor buitenschoolse activiteiten. Zo hebben we ook gewerkt met Magic o Metal (Nederland, 2019-heden), Schunck (Heerlen, 2019 en 2021), Bibliorura (Roermond, 2020), Bibliotheek Heusden (Heusden, 2020), Hero Kindercentra (Haarlem, 2021), Bibliotheek Waterland (Purmerend, 2021), jongerencentrum 0313 (Doesburg, 2021), COC Jong&Out Achterhoek (Winterwijk, 2021), Ecsplore (Sittard, 2021) en Centre Céramique (Maastricht, 2021). Deze activiteiten waren workshops en avonturen op maat, de training van vrijwilligers, de bevordering van creativiteit en expressieve vaardigheden en natuurlijk avontuurlijke spelsessies.