Samen schrijven

In de webwinkel zijn verschillende materialen te vinden om te gebruiken tijdens spelsessies van Dungeons & Dragons 5e en/of de Verhalenvlam. Maar wat nu als je iets van jezelf wil? Dan kan ik je daarbij helpen! Als Minstreel Vechel werk ik ook met plezier samen of in opdracht om avonturen tot leven te wekken. Of zelfs om te checken of als playtest. Met meer dan een decennium aan ervaring als speler en het voorrecht een spelleider voor meer dan honderd verschillende spelers te mogen zijn help ik je graag om een gebalanceerd en aangenaam avontuur te maken. Tenzij het over science-fiction gaat, dan zijn er betere schrijvers te vinden om je te helpen m.u.v. magic-tech zoals bij de wereld van Eberron. 

De Verhalenvlam is ontstaan vanuit de behoefte om ín boeken te duiken. De eerste speelbare avonturen waren dus veelal gebaseerd op leesboeken waardoor de deelnemende kinderen een verhaal konden leren kennen en zodoende tot een leukere selectie aan boeken kwamen. Er zijn maar weinig boeken waar ik géén speelbaar avontuur van heb kunnen maken. Los van het huidige aanbod in de webwinkel van D&D en Verhalenvlam avonturen, hierbij enkele voorbeelden van ‘externe opdrachten’.

MiniMonsterMayhem (2021)

Voor 3d sculptor Lee Stansbury uit Tenessee (USA) heb ik meerdere van zijn maandelijkse Patreon collecties mogen voorzien van een avontuur en statistieken voor Dungeons & Dragons 5e. Zo heeft een ondode IJsreuzin spelers nachtmerries bezorgd en zijn er avonturiers naar een eiland gegaan dat door elementaire krachten verscheen en natuurrampen met zich mee nam.

Slag om Stevensweert (2023)

Het festival “Slag om Stevensweert” draait om het herleven van de slag in de Tachtigjarige oorlog. Rijk aan verhalen en met verve nagespeeld door re-enactment groepen heeft Minstreel Vechel een speelbaar avontuur gemaakt voor jong en oud om te duiken in de historie van dit kleine dorp dat de Spanjaarden heeft verjaagd.

Magic O Metal (2020-heden)

De kracht van creativiteit moet niet verloren gaan. En of je nu muziek maakt, tekent of schrijft, dat maakt voor de helden van Magic O Metal niet uit. Om het schrijven een extra impuls te geven én te zorgen voor een laagdrempelige manier om met deze wereld van metal kennis te maken, schrijf ik avonturen in de wereld genaamd “Metal Dimension“. Én ik heb mogen bijdragen aan hun stands op Dutch Comic Con waar geek & metal zich uitstekend heeft gemengd.

Nationaal Onderwijsmuseum (2022)

Voor de tentoonstelling “boom roos vis” heb ik de leesbevordering middels spelen verder mogen verweven. In het gedachtegoed van deze basis van lezen mocht ik een interactief onderdeel toevoegen. Met o.a. twee workshops waar spel centraal stond, hebben leerlingen van het middelbaar onderwijs mogen duiken in Nederlandse geschiedenis.

Bokkenrijders (2022)

Naast een meer dan geslaagde uitwisseling van verhalen met de Mythemakers heb ik een groter verhaal geschreven over de beruchte Bokkenrijders. In dit avontuur doken we verder in de wereld van de Bokkenrijders, ook juist op de plekken waar fictie en werkelijkheid (voor zover bekend) elkaar in de ogen konden kijken. N.a.v. dit avontuur is ook een schoolworkshop voor het primair onderwijs ontwikkeld en veelvuldig uitgevoerd in Zuid-Limburg.

Maar genoeg over wat ik heb geschreven. Wat wil jij maken? En hoe kan ik je daarbij helpen?

Referentiemateriaal is mogelijk op aanvraag en een kennismaking is altijd welkom (en natuurlijk gratis).