Wat is Dungeons & Dragons?

Dungeons & Dragons (D&D of DnD), is een ‘tabletop roleplaying fantasy game’ (TTRPG), oftewel een bordspel dat draait om gezamenlijk verhalen vertellen in een veelal verzonnen setting. Met minimaal twee spelers kun je aan de slag, al bestaan de meeste gezelschappen uit vier tot vijf personen, waarvan één spelleider. De groep kan groter zijn, maar dat ligt aan jullie samenwerking als spelers en aan het vaardigheden van de spelleider om het overzicht te behouden. Met DnDutch legt Rick Vechel het spel graag aan jullie uit, in het Nederlands voor ieders gemak. 

Met Vechel Fantasy bieden wij spelsessies voor nieuwe en ervaren spelers, allerlei avonturen en andere handige documenten om jouw spel uit te breiden en een speciale versie die ook voor kinderen geschikt is: de Verhalenvlam (6+).

DnDutch

Om jullie allen vooruit te helpen om een start te kunnen maken met Dungeons & Dragons, is DnDutch DÉ Nederlandstalige uitleg voor Fifth Edition. Want ja, dan heb je de (gratis) Basic Rules, een Starter set of al het Player’s Handbook en eventueel de Dungeon Master Guide met het Monster Manual. En nu? Nu wordt het lastig en DnDutch doet er alles aan om dat makkelijker te maken!
Om het jullie zo makkelijk mogelijk te maken, zijn er video’s met een korte uitleg en visueel hulpmateriaal, podcasts met meer uitleg voor bijv. onderweg en blogs voor wie liever leest. Daarnaast vinden jullie op deze website ook nog een tool-pagina die (ook digitaal) perfect is voor spelers van alle niveau’s!

Alvast en bovenal: veel kijk-, luister- en natuurlijk speelplezier!

Op onze Discord server kun je ook al je vragen kwijt, evenals suggesties maken voor nieuwe afleveringen. Wil je meer invloed uitoefenen op DnDutch? Sluit je dan aan op mijn Patreon, waardoor je mag stemmen voor de volgende afleveringen!

Ps je kunt ook de normale afleveringen én de speciale podcast opnamen in dé DnDutch Collectie op YouTube vinden.