Welkom in Mayrik. In deze wereld is de mensheid uitgestorven en zijn de landen bewoond door een nieuw ras, de Serunds. De serunds stammen af van de laatste overlevende mensen, maar in een poging ze meer te verbinden aan de natuur werden ze fysiek en mentaal gekoppeld aan goddelijke dieren, de Hatuk. Door deze verbintenis kwamen ze in contact met de energiestroom in Mayrik, hetgene wat alles leven gaf, hetgene wat de serunds Jadu noemden. De zes serundsoorten verdeelde zich over de wereld en vestigde zich elk op een eigen eiland, maar elk eiland was aan elkaar verbonden met smalle stukken land. Deze werken als aderen die de kracht van jadu door de wereld heen verspreiden vanuit Argandu, het hart van Mayrik, de woonplaats van de godinnen en de oorsprong van jadu.

Verborgen in de natuur lagen gekleurde stenen, met een eigen wil. Hayeli kwam vrijwillig naar serunds toe die zij waardig achten en gaf hen de kracht om niet alleen jadu te voelen, maar ook te besturen. De serunds die het talent bezaten om deze kracht te gebruiken werden geleiders genoemd. Het geleiden van jadu werkt gebruikt voor alle onderdelen van het leven en kon zelfs serunds genezen, maar deze krachten hadden ook negatieve gevolgen. Niet alle serundsoorten kregen evenveel hayeli in hun bezit en uit angst om overheerst te worden door machtigere geleiders zochten serunds naar krachten uit duistere hoeken.

 Anne Robin (2000) is student aan de hogeschool voor de kunsten ArtEZ en zal dit jaar afstuderen van de opleiding Creative Writing. Ze is een groot liefhebber van fantasy en schrijft sinds de middelbare school verhalen die zich in vreemde werelden afspelen. In 2022 is ze de wereld van Dungeons & Dragons ingedoken en kan hier haar creativiteit en liefde voor worldbuilding en verhalen vertellen in kwijt. 

De wereld van Mayrik was origineel gemaakt voor een schoolproject en in vier maanden heeft ze vanuit een schets van een kaart een volledige wereld gebouwd met originele rassen, culturen en een rijke geschiedenis. Een jaar later, tijdens haar stageperiode bij Vechel Fantasy, is Mayrik omgebouwd naar een speelbare wereld voor D&D 5e. 

Daarnaast is ze tijdens haar laatste jaar ook bezig met het schrijven van haar eerste boek en een artistiek onderzoek over wat D&D voor schrijvers kan betekenen.