Welkom in Ebenoch. Ooit was er een machtige draak, omringd door strijd. Hij besloot weg te gaan van dit alles en zijn grootste wens werd in vervulling gebracht door de Machtige Acht.

Met gestrekte zeeën die geen schip heeft kunnen trotseren en een onmogelijk te beklimmen bergrug is wat de draak en het nieuwe leven veilig stelt. Op Ebenoch zijn een viertal gebieden te vinden dankzij de Machtige Acht.
Hignas. Van rijke bossen tot aan rotsen verweerd door zon en zee. Hier kom je de Mensen tegen, opgegroeid in vijf rijken maar nu samen onder één banier.
Moudan. Met koude winden vanaf de hoge bergtoppen naar ruige heuvels tot aan de kalmte ondergronds. Dit is het domein waar Martlrun de Drie Koningen onder, op en in de berg heeft geplaatst.
Vendria. Van een vurig verlangen van het volk van de vulkaan tot aan verstoppen in tropische wouden tot aan de wateren zelf. Palora vertrouwde de gedachten van de draak toe aan haar Elven.
Vul’dar. De eindeloos ogende vlaktes van zand ontmoeten de gebergten waar rivieren zich achter verschuilen. Het rijk waar Gav’ril de orken zijn zegen heeft gegeven.

Maar dat betekent niet dat er niet meer te ontdekken valt in deze verborgen wereld. Gebruik de knoppen hieronder om meer informatie te vinden over deze spelwereld voor het bordspel Verhalenvlam en Dungeons & Dragons (5e).

Deze belevingswereld zag de eerste vorm rond 2003-2004. Ondanks dat het vaker ergens in een map achter in een kast heeft gelegen of later rond zwierf op een harde schijf of de cloud, is Rick Vechel weer in de worldbuilding gedoken. Het resultaat is Ebenoch. En daar wordt al volop op avontuur gegaan. Zo vinden de avonturen Gevederd Gevaar en de Verhalenvlam plaats in het rijk Hignas.

 


Via deze website kunnen jullie meer informatie vinden zoals over het ontstaan van deze wereld en natuurlijk hoe het te gebruiken is voor Dungeons & Dragons 5e.